Er is altijd een oplossing! 
          


Brian de Smaele

Brian de Smaele is MfN Registermediator met specialisatie arbeidsmediation.

 "Er is altijd een oplossing!"

Vanuit bovenstaand motto ben ik overtuigd dat vastgelopen conflicten kunnen worden opgelost door communicatie en neutrale gespreks- en onderhandelingsbegeleiding.

Brian is door de wol geverfd op het gebied van onderhandelingen, conflict- en contractmanagement. Met ruim 18 jaar ervaring heeft hij in veel verschillende bedrijfskeukens gekeken en te maken gehad met diverse soorten arbeidsconflictsituaties. Bijvoorbeeld bij organisaties die in veranderprocessen zaten, te maken hadden met herstructureren en  en met een faillissement – doorstart situatie.  

Waarom ik doe wat ik doe

Na mijn commerciële HEAO-opleiding in Amsterdam ben ik in het bedrijfsleven gestart aan de zakelijke en commerciële kant. Ooit begonnen als jonge vertegenwoordiger bij een internationale groothandel en opgeklommen tot commercieel verantwoordelijke voor diverse landen binnen het bedrijfsleven. Ik heb het voorrecht gehad om ervaring op te doen bij zowel familiebedrijven als een beursgenoteerde organisatie en heb hierdoor een breed scala aan bedrijfsculturen en organisatiestructuren leren kennen. Gedurende deze periode heb ik de wo/masteropleiding NIMA C afgerond en aanvullend talloze communicatie- en onderhandelingscursussen gevolgd. Alles gericht om op strategisch en tactisch niveau te kunnen communiceren, handelen en onderhandelen.

Juist in dit perspectief is de essentie dat diverse partijen de langere termijnvisie weer kunnen vinden met elkaar en wederzijdse standpunten kunnen worden omgezet naar een gezamenlijk belang. Communicatie, luisteren en proces- en verwachtingsmanagement zijn hierin voor mij de sleutelbegrippen.

Buiten de onderhandelingskant heb ik in deze periode als leidinggevende te maken gehad met arbeidsconflictsituaties bij diverse organisaties. Dit betrof veranderprocessen zaten, herstructureren, faillissementen en overnamesituaties.  Hierdoor ben ik ook zelf in de praktijk in aanraking gekomen met het snijvlak van HR en arbeidsmediation.

Na ruim 15 jaar internationale ervaring in het bedrijfsleven, heb ik drie jaar geleden een bewuste switch gemaakt naar de overheidssector. In mijn werkzaamheden voor de overheid acteer ik dagelijks als bemiddelaar en onderhandelaar tussen gemeentelijke overheid, bedrijfsleven en contractpartners. In dit speelveld heb ik veelal te maken met HR en organisatievraagstukken, aanbestedingen en major contractonderhandelingen.

Wat u van mij kunt verwachten

Inmiddels alweer drie jaar geleden besloot ik om de volledige jaar-leergang Mediation te gaan volgen en aansluitend de MFN-registratie. In de opleiding tot dit prachtige vak komen alle skills, kunde en ervaringen van afgelopen jaren bij elkaar en kan ik deze inzetten als MfN Registermediator. Juist met de combinatie van ervaring, kennis en kunde kan ik partijen neutraal en onpartijdig helpen in de zoektocht naar hun oplossingen.

 De ambitie om het vak van registermediator uit te oefenen komt voor uit zowel de zakelijke, maar zeker ook persoonlijke ervaringen. Zelf heb ik kunnen ervaren hoe mediation bijdraagt aan een goed verloop van het scheiden van ieders wegen. Hierdoor raakte ik geïnspireerd door en overtuigd van mediation en het motto: Er is altijd een oplossing!

Mediations

Als MfN Registermediator heb ik mij voor arbeidsmediations aangesloten als vaste partner bij het gerenommeerde RANDSTAD-MTC. Dit kantoor is een van de grondleggers geweest van mediation in Nederland en staat voor uitmuntende kwaliteit en expertise. Als Registermediator voel ik me thuis in het concept en de professionaliteit van RANDSTAD-MTC. Juist door de jarenlange ervaring, kennis en kunde van dit kantoor op het gebied van arbeidsmediations maar zeker ook door het aanbod van de gecertificeerde mediators, trainers en coaches. Met Randstad-MTC zijn we al een vaste partner voor een divers cliëntenbestand uit de (semi) overheid en hebben we een kantoor in Den Haag.


Interesse in een vrijblijvende kennismaking?
 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn